Nieuwsarchief

December 2016 gebitsmaand bij paardenkliniek De Veluwe

Evenals voorgaande jaren is de maand december gebitsmaand bij ons. Een goed functionerend gebit is voor het paard van groot belang. Naast een verstoorde vertering van het ruwvoer kunnen gebitsafwijkingen ook rijtechnische problemen geven.  Paardenkliniek de Veluwe  biedt daarom in de maand december alle paardeneigenaren aan om op de kliniek gratis het gebit van hun paarden te laten inspecteren. In deze maand kunnen paardeneigenaren van maandag tot vrijdag tussen 8.00 en 10.00h ’s morgens  zonder afspraak langs komen met hun dier(en).  Indien er iets afwijkend geconstateerd wordt,is het mogelijk  indien de tijd het toelaat dit direct te behandelen anders  zal er een vervolgafspraak gemaakt moeten worden. Aan eventuele sedatie en behandelingen zijn uiteraard wel kosten verbonden.


Paardenkliniek De Veluwe Dressuurcompetitie

Na uitstel van de competitie tot tweemaal ten gevolge van een wolkbreuk op de dag voor de wedstrijd, is op 31 augustus jl. de finale van de Paardenkliniek De Veluwe Dressuurcompetitie verreden.
Mede dankzij de grote inzet van PSV Noord Veluwe en familie van de Berg werd het een mooie competitie met aansluitend een finale.
In spannende strijd waarbij de twee beste combinaties van elke dressuurklasse in de ring verschenen en de strijd met elkaar aangingen wist

Anne Klein met Winning Girl Z (what's in the name..) de competitie te winnen met een score van 69,17%( 150 euro met statiedeken). Deze combinatie van de Marleruiters komt uit in de klasse B dressuur. Voor Marieta Uitslag met Didi Seven een tweede plaats met een score van 67%(125 euro). Zij komen uit voor de Deltaruiters en starten L2. De derde prijs ging naar Sharon van Dijk met Turfhorst Alona met eveneens een score van 67%(100 euro). Deze combinatie van rijvereniging Kampen komt uit in de klasse L1. Marjolein Gevaert met Dansa's Damorka wist de vierde prijs te winnen met 66,17%(75 euro). Deze combinatie van PSV Noord Veluwe komt uit in de klasse M1(50 euro). De vijfde prijs ging eveneens naar Sharon van Dijk met Abudance Amore met een score van 64,56 procent. Deze combinatie komt uit in de klasse Z1.
Graag willen wij alle deelnemers en vrijwilligers bedanken voor hun inzet!

Update West-Nile virus

In 2013 zijn er weer gevallen van West-Nile gediagnostiseerd in zuid en midden Europa. Het dichtstbij zijn de patiënten in Oostenrijk en Frankrijk. Het lijkt er dus op dat de verspreiding van het virus, zij het trager dan verwacht, steeds meer naar het noorden komt. De wetenschappers gaan er dan ook nog steeds vanuit dat het virus uiteindelijk binnen afzienbare tijd ook in Nederland zal komen.
Op dit moment luidt in ieder geval het advies om paarden die bv. voor wedstrijden naar Frankrijk of Zuid Duitsland gaan, tegen West-Nile te vaccineren

December 2014 gebitsmaand bij paardenkliniek De Veluwe

Na een zeer zacht najaar wordt het nu toch echt kouder in Nederland en zullen de paarden veelal de weide moeten verruilen voor stalhuisvesting. Ook het rantsoen van het paard  zal hierdoor veranderen in grofstengeliger  hooi of kuilvoer. Een goed functionerend gebit is voor het paard daarom van groot belang. Gebitsafwijkingen geven ook vaak problemen bij het rijden. Paardenkliniek de Veluwe  biedt daarom in de maand december alle paardeneigenaren aan om op de kliniek gratis het gebit van hun paarden te inspecteren. In deze maand kunnen paardeneigenaren van maandag

tot vrijdag tussen 8.00 en 10.00h ’s morgens  zonder afspraak langs komen met hun dier(en).  Indien er iets afwijkend geconstateerd wordt,is het mogelijk  indien de tijd het toelaat dit direct te behandelen anders  zal er een vervolgafspraak gemaakt moeten worden. Aan eventuele sedatie en behandelingen zijn uiteraard wel kosten verbonden.

Informatieavond
Op vrijdagavond 19 december 2014 zal onze dierenarts Alexander Bus op de paardenkliniek een informatieavond verzorgen over het gebit van het paard en welke problemen hier soms kunnen optreden.  De ontvangst is om 19.30h en de lezing begint om 20.00h en zal om ongeveer 21.30h afgelopen zijn. Vanwege de beperkte ruimte dient men zich wel van tevoren op te geven voor deze avond. Opgave kan door middel van volledig invullen van het contactformulier op deze website. Graag bij opmerkingen aangeven met hoeveel personen u komt.
Wij hopen dat velen van u gebruik maken van deze actie zodat onze paarden met

een goed onderhouden gebit de winter in gaan en u meer kennis heeft over wat er zich in de paardenmond afspeelt.

Vogelgriepuitbraak

Als gevolg van de recente uitbraak van vogelgriep in Ter Aar (Zuid Holland) zijn er per direct vervoersmaatregelen voor paarden ingesteld. Meer informatie hierover en mogelijkheden voor het downloaden van de zgn.eigenverklaring die iedereen bij zich moet hebben samen met het paspoort kunt u vinden op de website van de KNMvD. Ook op de website van de KNHS vindt u hierover meer informatie.


Afgelopen weekend was het weer zover, de finale van de paardenkliniek De Veluwe dressuur competitie. Nadat overdag de derde en laatste ronde van de competitie werd verreden bij vrijwel ideaal wedstrijd weer en mede dankzij team stal Van den Berg op een goede bodem, werd er ’s avonds door twaalf geselecteerde combinaties gestreden om de prijzenpot van 500 euro.
Alle combinaties lieten zich van hun beste kant zien met mooie percentages als resultaat
:

1. Diane Vinke Doice Gusto          L1 68.17%
2. Janine Flier-Breman Borato   Z2  66.03%
3. Daphne Bertholee Firenze Delatio  B 65.50%
4. Marije van Kersbergen Tarpania’s Don Johnson        Z1   65.29%
5. Mascha Mannak Urane  L1  65.00%

Bekijk hier de complete uitslag

Overzicht meest voorkomende wormen bij het paard.

Bekijk hier de poster


Equest en Equest Pramox vernieuwd!

Binnenkort verschijnen nieuwe tubes equest en equest pramox.
De dosering per tube is verhoogd tot 700 kg.
Daarnaast is Equest Pramox nu ook goedgekeurd voor gebruik bij drachtige merries.
Door een nieuwe ergonomisch vormgeving zijn de spuiten nu makkelijker met 1 hand toe te dienen. 
     

Atypische Myopathie

Nieuwsflits 2013
Helaas zijn wij deze herfst al enkele keren geconfronteerd geweest met de ziekte Atypische Myopathie. Dit is een ernstige spieraandoening die we vooral in het najaar zien bij slecht weer bij dieren met weidegang. Bekijk hier het volledige bericht over Atypische Myopathie

 

Nieuwsflits 2013
Belangrijk aandachtspunt voor alle paardenhouders t.a.v. medicijngebruik bij paarden.
Deze kunt u digitaal bekijken door op onderstaande link te klikken.
Medicijngebruik bij paarden


Prijswinnaar Facebook prijsvraag

Onze facebookprijsvraag is afgelopen.
We hebben veel reacties gehad.
Voor degene die benieuwd zijn;
De goede antwoorden staan op de bijgevoegde foto. klik hier

Onder de goede inzendingen hebben wij een mooie statiedeken verloot. De winnares is Deborah Bruin.
Gefeliciteerd Deborah en we hopen dat je veel plezier van je deken mag beleven.Nieuwsflits 2012
Paardenkliniek De Veluwe heeft de nieuwsflits over het rhinopneumonie-virus per e-mail verstrekt.
Deze kunt u digitaal bekijken door op onderstaande link te klikken.
Nieuwsflits 2012


Nieuwsbrief 2011
Paardenkliniek De Veluwe heeft de nieuwsbrief voor 2011 via post en e-mail verstrekt.
Deze kunt u digitaal bekijken door op onderstaande link te klikken.
Nieuwsbrief 2011


Nieuwsflits 2011
Paardenkliniek De Veluwe heeft de nieuwsflits per e-mail verstrekt.
Deze kunt u digitaal bekijken door op onderstaande link te klikken.
Nieuwsflits 2011


Avondinloopspreekuur op Paardenkliniek "De Veluwe"

Van 1 april - 1 september kent Paardenkliniek "De Veluwe" weer haar gebruikelijke avondinloopspreekuur.
Dagelijks kunt u tot 1 september op werkdagen tussen 18.00 en 18.30 uur bij ons terecht voor het gynaecologisch laten onderzoeken en behandelen van uw merrie(s) en/of voor andere kleine behandelingen (bijv. inentingen).
Als deze tijden u niet passen en voor langdurigere onderzoeken en behandelingen kunt u een afspraak maken tijdens het telefonische spreekuur tussen 8 en 9 uur 's ochtends.

Nieuwsbrief 2010
Paardenkliniek De Veluwe heeft de nieuwsbrief voor 2010 via post en e-mail verstrekt.
Deze kunt u digitaal bekijken door op onderstaande link te klikken.
Nieuwsbrief 2010


Nieuwsbrief
Paardenkliniek De Veluwe heeft een mededeling verstrekt met daarin uitleg over de droes enting.
Deze kunt u digitaal bekijken door op onderstaande link te klikken.
Droes enting


Informatieavond paardenkliniek De Veluwe
Op woensdagavond 27 januari 2009 hielden wij onze jaarlijkse informatieavond. Helaas door de plotseling optredende gladheid was het voor veel geïnteresseerden niet mogelijk om te komen.
Dhr Janssen van Fort Dodge hield een boeiend betoog over de opkomend dreiging  van West Nile virus. Daarnaast werd een verhaal gehouden over ataxie en huidproblemen.
Omdat het voor veel mensen niet mogelijk was om te komen, hebben  wij een verslag van het verhaal over West Nile bijgevoegd onder het kopje wetenswaardigheden.
Over ataxie en huidproblemen zullen wij  artikelen schrijven in de eerstvolgende nieuwsbrieven


Nieuwsbrief
Paardenkliniek De Veluwe heeft de kersteditie van de nieuwsbrief 2009 verstrekt. Deze kunt u digitaal bekijken door op onderstaande link te klikken.
Nieuwsbrief


Maagendoscopie
Paardenkliniek De Veluwe beschikt over een video-endoscoop waarmee de maag van het paard in beeld gebracht kan worden. Maagproblemen bij paarden komen regelmatig voor en kunnen tot veel verschillende klachten leiden. De enige manier om tot een diagnose van maagproblemen te komen is door middel van endoscopie.
De meest voorkomende aandoening van de maag zijn maagzweren. Bij wetenswaardigheden staan meer achtergronden over maagzweren beschreven.


5 september 2005 - Televisieopnames op Paardenkliniek "De Veluwe"

Recent zijn op Paardenkliniek "De Veluwe" opnames gemaakt voor het RTL7
programma "Nederland in Bedrijf". Het betreft een aflevering over de bedrijfstak "Paardenhouderij" met haar vele facetten. Op de kliniek werden opnames gemaakt voor het onderdeel fokkerij, en werd door Alexander Bus o.a. gedemonstreerd hoe met behulp van echografieapparatuur een merrie op dracht wordt onderzocht. Presentator Danny Rook bleek in dit onderwerp bijzonder geïnteresseerd.
Verder zijn voor het programma ook opnames gemaakt tijdens de KWPN paardendagen op het KNHS centrum te Ermelo.
Kijk hier naar onze opname op RTL7.
Filmpje hoge resolutie 360x288 4,1 Mb klik hier.
Filmpje lage resolutie 180x144 0,8 Mb klik hier.
 
 
Sprengenweg 4a
8181 NN Heerde
Tel: 0578-697117
Fax: 0578-697333

© 2012-2017 Paardenkliniek "De Veluwe" Privacy verklaring
Alg. voorwaarden