Service
Kreupelheden

Paardenkliniek "De Veluwe" is uitstekend uitgerust voor het onderzoek van kreupele paarden of pony's.
Een onderzoek naar eenvoudige kreupelheden, zoals bijv. een hoefzweer kunnen vaak uitstekend bij u aan huis plaatsvinden. Is er meer aan de hand of bestaat de kreupelheid al langer dan is het verstandig om een afspraak op de kliniek te maken voor nader onderzoek. Het monsteren op de rechte lijn op de (overdekte) harde bodem, op de harde en zachte bodem is, naast de toepassing van buigproeven en plaatselijke verdovingen van groot belang om tot een juiste diagnose te komen. De beschikbare beeldvormende technieken als röntgenfoto's en echografie zijn onmisbare technieken voor het achterhalen van de oorzaak van de kreupelheid, en het geven van een prognose.
Afhankelijk van de diagnose zijn een aantal behandelingsstrategieën beschikbaar, welke in samenspraak met de eigenaar van het kreupele dier ingesteld kunnen worden.
Op het terrein van de kliniek kan Rijksgediplomeerd Hoefsmid Aart Bloem met zijn team voor het eventueel voorgestelde speciale hoefbeslag zorgen (zie elders op deze website).
Ook heeft Paardenkliniek "De Veluwe" goede contacten met een dierfysiotherapeut die de voorgestelde behandelingsstrategie kan uitvoeren of begeleiden (zie elders op deze website).

 
 
   
 
Sprengenweg 4a
8181 NN Heerde
Tel: 0578-697117
Fax: 0578-697333

© 2012-2017 Paardenkliniek "De Veluwe" Privacy verklaring
Alg. voorwaarden