Service

Gynaecologie

Gynaecologie is de naam die wordt gebruikt voor de begeleiding van de voortplanting van het paard. Paardenkliniek "De Veluwe" heeft op dit gebied veel te bieden. Paardenkliniek "de Veluwe" begeleidt, naast een groot aantal particuliere fokkers, tevens meerdere dek- en inseminatiestations binnen het praktijkgebied. Gedurende het dekseizoen (jaarlijks van 1 april tot 1 september) is er dagelijks op werkdagen van 18.00 uur tot 18.30 op de kliniek een inloopspreekuur voor merrie eigenaren die hun merrie(s) willen laten onderzoeken of behandelen. Deze onderzoeken kunnen bestaan uit bijv. drachtigheidscontrole, follikelcontrole, het nemen van een slijmmonster, het nemen van een uterusbiopt, behandelingen, enz.
Moderne technieken zoals hysteroscopie (met een camera in de baarmoeder kijken), diepe intrauteriene inseminaties, inseminaties met diepvriessperma en embryotransplantatie worden eveneens toegepast.Tevens zijn er faciliteiten beschikbaar voor het uitvoeren van ingrepen onder narcose, zoals bijv. het uitvoeren van een keizersnede.
Uiteraard kunt u op de kliniek terecht voor problemen met de vruchtbaarheid van hengsten en voor sperma-onderzoek. In onze stikstofvaten kunt u diepvriessperma van de hengst van uw keuze op laten slaan.

Voor de gyneacologie werken wij heel nauw samen met Hengstenhouderij Boeve en Zoon. Indien uw merrie op deze hengstenhouderij staat voor inseminatie (met vers of diepvriessperma) kunnen wij u een pakket aanbieden waarin alle kosten voor opvoelen en scannen inbegrepen zijn. Extra kosten, zoals naspoelen, het nemen van een slijmmonster en dergelijke zijn niet in dit pakket inbegrepen. 


 
   
 
Sprengenweg 4a
8181 NN Heerde
Tel: 0578-697117
Fax: 0578-697333

© 2012-2017 Paardenkliniek "De Veluwe" Privacy verklaring
Alg. voorwaarden