Service

Embryotransplantatie

Door middel van embryotransplantatie is het mogelijk om van een waardevolle merrie in één jaar meerdere veulens  te krijgen. Het is door deze techniek mogelijk om met een merrie actief de sport in te gaan en tegelijkertijd een veulen te fokken. Embryotransplantatie biedt ook een uitkomst voor merries die wel drachtig worden maar om welke reden dan ook nooit een veulen voldragen.
De merrie wordt geïnsemineerd en door  regelmatig opvoelen van de merrie wordt exact het moment van eisprong bepaald. Zeven dagen na de eisprong wordt de merrie gepoeld. Indien er een embryo gevonden wordt, wordt deze overgezet in een draagmoeder. Deze draagmoeder moet in exact hetzelfde stadium van de cyclus zitten als de embryodonor.
In de meeste gevallen gaat het embryo na spoelen direct naar Keros in België. Dit is een groot station waar veel merries gestald zijn die dagelijks gecontroleerd worden. Hier is daardoor altijd een merrie aanwezig die als draagmoeder kan dienen. Het embryo wordt daar over gezet.Als de draagmoeder 30 dagen drachtig is, gaat de merrie naar de eigenaar van de donormerrie.
Voor informatie over deze techniek en welke mogelijkheden zijn kunt u altijd contact opnemen met paardenkliniek De Veluwe.

 
   
   
Sprengenweg 4a
8181 NN Heerde
Tel: 0578-697117
Fax: 0578-697333

© 2012-2017 Paardenkliniek "De Veluwe" Privacy verklaring
Alg. voorwaarden